A víz elengedhetetlen a szervezetünknek, ezért minden nap meg kell innunk egy bizonyos mennyiséget. Víz nélkül egyszerűen nem funkcionál a szervezetünk, a túl kevés folyadék bevitele rosszul hat a testünkre, azonban sokan nem tudják, hogy túl sok folyadékot sem szabad meginnunk.

Magyarán nem szabad, hogy a szervezetünk kiszáradjon, azonban ha túl sok vizet iszunk meg egy nap (több mint 4 liter), akkor az ivóvíz akár veszélyessé is válhat.

Folyadék, vagyis a víz elsősorban az ízületeink kenésében, a testhőmérsékletünk szabályozásában, a salak és méreganyagok megszűrésében nyújt elengedhetelen segítséget a szervezetünknek Figyelembe véve az előbbieket egyértelművé válik, hogy miért is veszélyes a kiszáradás, vagyis a dehidratáció.

Mikor vagyunk dehidratáltak?

A testünk egyértelmű figyelmeztetést küld, mikor kezdünk kiszáradni: szomjasok vagyunk! A kiszáradást a legegyszerűbb módon úgy kerülhetjük el, hogy óránként megiszunk egy pohár tiszta vizet, ezzel biztosíthatjuk, hogy egész nap hidratáltak legyünk.

Tippek és trükkök a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztásához

Tedd a napi rutinod részévé a vízivást. Sokan alig, vagy egyáltalán nem isznak vizet napközben. Egy működő módszer , ha a már berögzült dolgok, mint a kávéivás és ebéd, előtt megiszunk egy nagy pohár vizet. Ezzel már egy nagy lépést tettünk a megfelelő hidratáltság felé.

kulacs

Szerezz be egy kulacsot és mindig legyen az asztalodon. Ezáltal mindig a szemed előtt lesz és nem felejted el, hogy innod kell.

Egyél magas víztartalmú zöldségeket és gyümölcsöket.

Most 14 napig költség és- kötelezettségek nélkül lehetősége van élvezni és megismerni a ballonos víz előnyeit!